Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant se situava com la població amb més renda familiar de la demarcació, amb 16.600 euros i l'únic de Tarragona que superava la mitjana catalana. En canvi, per sota s'hi trobaven La Sénia, Ulldecona i Alcanar, al Montsià, amb rendes que en el cas del darrer municipi català se situaven en 9.700 euros.
I és que en el rànquing de la demarcació, els últims vuit municipis en renda són de les Terres de l'Ebre. Aquestes dades responen a la característica de les zones d'interior on no hi ha capital provincial ni acumulació d'empreses i indústries. I en comparació a la mitjana on Barcelona fa pujar posicions, la diferència encara és més considerable.
A més, s'ha de tenir en compte que el 2014 és el primer any de recuperació de l'activitat després de la crisi econòmica. Els experts expliquen que, de cara als pròxims anys, es veurà una recuperació de les comarques ebrenques en renda.
Així ho apunta Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, que explica que «aquest tipus d'indicadors són estimacions i a vegades no corresponen a la realitat. De tota manera, senyalen una recuperació de la Terra d'Alta, enfront d'una disminució de la Ribera d'Ebre i un estancament del Baix Ebre i Montsià, que esperem que es recuperi el 2015».
La renda familiar disponible bruta mesura els ingressos de què disposen els residents d'un territori per destinar-los al consum o a l'estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos i de les retribucions pel que fa a salaris, sinó també de l'activitat de l'administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials.
respostes a "La renda familiar de l'Ametlla de Mar el 2014 e..."