Tuna Tour, història, gastronomia i investigació de la tonyina roja
21 . Des, 2009 a les 13:01Per l'altra banda, hi haurà la branca lúdico-gastronòmica. L'Ajuntament pretén crear un recorregut gastronòmic on serà imprescindible la col·laboració del sector de la restauració local. En aquest circuit s'oferirà prop de vint-i-cinc plats que tindran com a requisit la tonyina com a ingredient protagonista. Per tal d'elaborar aquesta oferta gastronòmica l'Ajuntament té la voluntat de, per una banda, comptar amb la saviesa culinària dels cuiners i cuineres locals i, per l'altra, acollir els millors cuiners nacionals que ensenyin als restauradors plats amb tonyina roja. També es voldria comptar amb la participació d'algun cuiner japonès de prestigi.
Garantia i qualitat
Els restaurants que formin part d'aquest circuit i es comprometin a elaborar els plats previstos al Tuna Tour, i acreditin la procedència local de la tonyina, es convertiran en punt oficial del Tuna Tour, signe de garantia i qualitat.
Andreu Martí, l'alcalde del municipi, explica el naixement d'aquesta iniciativa: "La idea del Tuna Tour, la ruta de la tonyina, neix d'una conversa amb Marc del restaurant La llotja. Després la vam anar desenvolupant i la vam exposar al Grup Balfegó en qui hem trobat una gran predisposició i complicitat". Martí, també va afegir que "l'objectiu és que la Cala esdevingui una referència mundial de la tonyina roja".
Una aposta per la investigació
Per últim, hi haurà la branca científica i d'investigació, que es trobarà ubicada a les instal·lacions del grup balfegó, i que girarà en torn a les investigacions que aquesta important empresa local duu a terme en relació a conceptes com la pesca sostenible, engreix i cria de la tonyina, comercialització, etc. També s'intentarà incloure dins del circuit, sempre que es puguin aconseguir els permisos pertinents, una visita a les granges d'engreix del Grup Balfegó.
Per la seva part Manel Balfegó, president del Grup Balfegó, es mostra satisfet amb la iniciativa. "Amb aquest projecte s'implicarà al sector de la restauració local que oferirà plats amb tonyina dins de les seves cartes. Com que la tonyina roja ens diferencia de la resta de municipis ens permetrà oferir als visitants una alternativa que afavorirà al poble", explica Balfegó.
Segons l'Ajuntament amb el Tuna Tour es persegueix millorar el coneixement i demanda de la tonyina roja, i la promoció del municipi.
Finalment, des del consistori també s'afegeix que si l'experiència acaba sent positiva es podria plantejar la possibilitat d'exportar aquest model a altres espècies provinents dels diferents sectors pesquers locals.
respostes a "Tuna Tour, història, gastronomia i investigació..."