La tonyina roja, estrella gastronòmica a l'Ametlla de Mar
02 . Mai, 2014 a les 09:14Aquest fet va comportar posteriorment que aquesta tradició pesquera, encara que en d'altres modalitats, fos assumida pels pescadors de l'Ametlla de Mar, que de manera artesanal van pescar en abundància aquest preuat producte, fins que el canvi de pesqueries com el tonaire als anys 70 i la evolució de la pesca cap a l'encerclament i els grans vaixells tonyinaires dels anys 80 ha universalitzat aquesta pesqueria i la seva relació amb l'Ametlla de Mar
L'Ametlla de Mar es prepara aquests dies, de l'1 a l'11 de maig, per acollir per tercer any consecutiu les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina amb la participació de 17 bars i 14 restaurants que n'han fet de la tonyina el principal element d'inspiració per a les seves creacions gastronòmiques.
Tapamar – Tapa Roja
L'Àrea Municipal de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va crear l'any passat el Tapamar, programa que consta de tres rutes de tapes anuals que coincideixen amb les setmanes gastronòmiques de la Tonyina Roja al mes de maig amb la tapa Roja, els Fideus Rossejats i el Peix Blau al mes de juny amb la tapa Blava, i l'Arrossejat i el Peix de Llotja a l'octubre amb la tapa Blanca.
Aquests dies, 17 bars de la localitat han posat la seva agudesa gastronòmica al servei dels seus clients per oferir-los 17 tapes diferents, que sota el lema "tapa roja" s'ofereixen per un preu comú de 2'90€ amb l'acompanyament d'una copa de vi, cava o cervesa. Des de les torrades o els pinxos al sushi, de les degustacions de cuina tradicional marinera com el butxi a les combinacions de marinatges amb fruites.
Els que segellin la butlleta promocional amb almenys cinc tapes diferents, participaran en un sorteig de 50 Tuna Tours dobles per gentilesa del Grup Balfegó.
Aquest any l'Ajuntament ha ofert als bars la seva col·laboració per a que amb el consum d'una tapa, puguin obsequiar als clients amb una hora d'aparcament gratuïta al pàrquing municipal.
Jornades Gastronòmiques de la Tonyina
Per la seva part, els 14 restaurants que formen el Club de la Gastronomia de l'Ametlla de Mar, protagonitzen per tercer any consecutiu els menús gastronòmics, els quals oscil·len entre els 20 i els 60 € depenent de factors com lo novedos de la proposta o la qualitat dels productes bàsics o complementaris.
Així, restaurants com combinen menús més tradicionals amb plats com l'arròs amb tonyina, tonyina amb fideus o el llom de tonyina a la brasa, amb d'altres propostes com un confitat de ceba amb tonyina, la parpatana o el tàrtar de tonyina i els carpaccios, sense oblidar-nos de complements com els saltats, la coca o les piruletes amb la tonyina.
respostes a "La tonyina roja, estrella gastronòmica a l'Amet..."