Grup Balfegó inaugura el Tuna Tour
03 . Mai, 2012 a les 15:30 | 00:03:26El viatge inaugural, Tuna Tour va servir per donar la sortida a la 1 ª Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja del Mediterrani a l'Ametlla de Mar i va comptar amb la presència del cònsol general del Japó a Catalunya, Hidehiro Tsubaki, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí; diversos xef de cuina japonesa com Nandu Jubany (Can Jubany) i Hideki Matsuhisa (Koy Sunka).
El Grup Balfegó, dedicat a la pesca i la comercialització de tonyina roja, ha posat en marxa aquesta nova iniciativa de turisme ecològic amb l'objectiu de potenciar l'atractiu de l'Ametlla de Mar com a destinació d'oci i mostrar, a través d'una excursió marítima, el món de la tonyina vermella: la història, la pesca, la cura, la recerca i el valor gastronòmic d'aquesta espècie, així com un model d'empresa sostenible i responsable amb aquesta espècie. El Tuna Tour permetrà a les persones que ho desitgin conèixer de primera mà el procés d'alimentació, control i cura de la tonyina vermella, i fins i tot nedar entre aquests exemplars. Segons Juan Serrano, director general de Grup Balfegó, "estem parlant d'un turisme de quarta generació, acostumat a consumir oci i viure experiències insòlites, llocs no massificats i llocs on pugui adquirir coneixement i cultura d'aquest lloc. Això és el que oferim amb aquest projecte. Portem tonyina al voltant del món i ara volem que aquesta gent que consumeix la nostra tonyina pugui venir a l'Ametlla de Mar, sàpiga d'on ve la tonyina, perquè està aquí i el responsables que som per a fer que aquest recurs sigui sostenible per a les generacions futures".
Per la seva part, Manel Balfegó, copresident del Grup va parlar d'oportunitat pel sector turístic i gastronòmic, i va explicar que, "es tot un repte per a naltros, ja que venim del món de la pesca i ens hem introduït en el món del turisme, fins ara desconegut per a naltros. Ens hem nodrit de grans professionals per assolir el repte i poder vendre gran quantitat de paquets turístics aquest estiu. Esperem que vagi be, ja que es tracta d'un tour marítim, turístic, pesquer i gastronòmic. Te una mica de cada".
La inauguració del Tuna Tour obre la Primera Setmana de la Tonyina Rojo de l'Ametlla de Mar, que se celebra fins el 6 de maig, i que suma a l'aventura marítima visites guiades als vaixells tonyinaires, activitats gastronòmiques amb xefs de renom que elaboraran les seves millors receptes de tonyina vermella, així com proves esportives de natació de resistència.
Avui dia 3 de maig està dedicat als espectacles de cuina en viu. Els millors cuiners catalans, com Toni Bru (Celler de l'Aspic), Joan Bosch (Can Bosch), Carles Gaig (Gaig), Orel Castro (elBulli Foundation) i Ángel Camacho (Watatshumi ), mostraran una àmplia varietat de maneres i trucs sobre com treure el màxim partit al Tonyina Vermella. Demà serà el torn dels restauradors locals de l'Ametlla. En total 6 xefs de la localitat mostraran el seu bon fer als fogons, on combinen el acerb popular i tradicional de l'Ametlla amb les tècniques més modernes i innovadores.
respostes a "Grup Balfegó inaugura el Tuna Tour"