Una celebració a la qual s'ha de sumar el reconeixement rebut per l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona que va seleccionar el Concurs de Suquet Calero, com una de les millors iniciatives gastronòmiques de la demarcació, en el marc dels IV Premis Gastronomia que atorguen els acadèmics.
Tot i quedar finalistes, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va rebre un distintiu de reconeixement a la tasca de promoció d'un dels típics plats mariners. El primer premi de la categoria va ser per l'Encarxofa't de Cambrils. Dijous passat al vespre, l'alcalde Jordi Gaseni, va recollir el premi destacant l'arrelament d'aquest concurs culinari.
«És un reconeixement a la nostra riquesa gastronòmica. El fet que l'Acadèmia valori el suquet calero és també positiu per donar a conèixer un dels plats tradicionals de la gastronomia calera. Portem més de tres dècades amb aquesta festa molt nostra i, tot i quedar finalistes, reforcem les festes marineres», destaca l'alcalde.
En total, les Terres de l'Ebre es van endur set premis. Per exemple, la garrofa va ser distingida com a millor producte de la terra, l'ortiga de mar de la Ràpita com a millor producte de mar o el restaurant Les Moles d'Ulldecona com a trajectòria professional. També es va fer una menció especial a la Mancomunitat de la Taula del Sénia.
respostes a "El concurs del Suquet Calero finalista als prem..."