Segons un recent estudi de la taxadora Tinsa, les localitats amb una concentració més alta de pisos nous sense vendre són Amposta, El Vendrell, Deltebre i l'Ametlla de Mar. Tot i això, a mitjà termini les localitats que ofereixen una millor perspectiva de desenvolupament són l'Ametlla i l'Ampolla, ja que presenten menors nivells de sobreoferta per comercialitzar.
A Tarragona, la demanda és fonamentalment nacional, procedent d'Aragó, Catalunya i País Basc. Amb prou feines un 30% és comprador estranger, que es dirigeix a habitatges de major qualitat i millor ubicació. Russos, francesos i suïssos són les nacionalitats predominants.
La situació al litoral tarragoní, però, contrasta amb la que trobem a localitats com Sitges o Castelldefels, a la costa barcelonina, on el problema és que no hi ha suficient espai per donar resposta a la demanda que hi ha. En canvi, a Tarragona les immobiliàries estan veient un estancament en la venda de pisos i apartaments.
Des del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària a la província, el seu portaveu Hèctor Guasch reconeix que «costa desfer-se de l'estoc d'obra construïda durant la crisi» però assegura que, a diferència del que passava abans de la crisi, qui visita ara un habitatge, va amb la idea de comprar: «qui va a fer visites és perquè té la intenció d'adquirir a curt o mitjà termini».
Els preus mantenen una tendència similar a la de l'any anterior, amb algun signe de millora. A l'Ametlla se situen entre els 120.000 i els 180.000 euros per un pis, entre 190.000 i 240.000 euros per un adossat, i entre 260.000 i 320.000 euros per un xalet independent.
És el municipi, seguit de l'Ampolla, amb els preus més elevats de la costa de les Terres de l'Ebre. La previsió per als pròxims mesos apunta a un manteniment dels preus, ja que encara existeix estoc d'habitatge d'obra nova per comercialitzar, principalment en mans d'entitats financeres.
respostes a "La costa de la demarcació de Tarragona concentr..."