Forma part de l'apartat de festes, creences, rituals i cerimònies, en el qual s'hi reprodueixen diversos models festius, ja siguin d'hivern, d'estiu, marineres o Setmanes Santes. Una de les antropòlogues que està treballant en el projecte, Ingrid Bertomeu, explica que hi ha molts elements que fan de la Candelera «un model festiu complet».
Elements organitzatius i de creença «com ara la processó de la Verge Candelera, amb la particularitat de les atxes, a més dels nanos i gegants; la recuperació del ball de la Candela, entre d'altres, fan que sigui un model festiu que representa els dos models de festa: d'hivern i d'origen mariner» explica la membre de l'IPCITE.
A més, apunta que l'acte més significat, la processó, està canviant cap a un significat més popular. «Hem observat que va perdent el fet religiós, tot i continuar amb un pes participatiu important, i va canviant el sentit cap a un significat més identitari i de sentiment de pertinença», ha manifestat Bertomeu.
Impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, l'objectiu de l'IPCITE és identificar, documentar i sistematitzar aquestes manifestacions culturals com un primer pas per salvaguardar aquest patrimoni i que pugui esdevenir un motor de desenvolupament i cohesió social.
respostes a "La Festa Major de la Candelera, Patrimoni Cultu..."