El sector de l'encerclament de la demarcació de Tarragona exigeix que s'estudiï el mal estat de la mar
02 . Nov, 2015 a les 14:01El problema és que la mar de Tarragona està plena de peix de petites dimensions, que és il·legal pescar-ho i comercialitzar-ho. És per això que els pescadors demanen que es facin estudis per saber quin és el problema i així buscar les solucions oportunes. Els representants de les confraries diuen que la resposta de l'administració és que no hi ha diners per fer aquests estudis. Els pescadors creuen que el canvi climàtic, els rius contaminats o una gran quantitat de peixos depredadors podrien ser alguns dels problemes.
Miquel Brull, president de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar: "De seitó n'hi ha, però tot és jove. El problema que el peix que no creixi no és nostre. Respecte a la sardina, vam presentar a l'administració uns informes el 2005 dient que a Austràlia havia desaparegut aquesta espècie, i aquí sembla que també està passant. Nosaltres respectem les quotes i fa dos anys que fem les vedes sense cobrar. Ens preguntem perquè la mar més rica del món, on tothom volia venir a pescar, té aquest problema."
La situació és de crisi total. Els armadors es troben desesperats perquè no poden pagar als treballadors ni poden fer front a les despeses. Respecte a l'any passat, els ingressos del sector de l'encerclament de la província han disminuït un 50% i les captures un 30%. Un mariner ha cobrat, de mitjana, 3.200 euros anuals treballant 8 mesos. Els armadors i mariners expliquen que amb aquestes xifres els surt més a compte amarrar les embarcacions que sortir a treballar.
Miquel Brull: "Ens queixem perquè hem arribat a la situació que no tenim diners per tirar les empreses endavant. La resposta de l'administració és la mateixa. Diuen que no hi ha diners per fer els estudis, però nosaltres ja els avisàvem fa cinc anys del que passaria."
Per als pescadors, l'administració central és la principal responsable de la situació, però demanen a la Generalitat que estigui a l'altura. De fet la direcció general de Pesca i Afers Marítims ha sol·licitat al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que s'accepti la retroactivitat de l'ajut a les vedes realitzades durant l'any 2015.
Ho ha fet després de les declaracions del secretari general de Pesca del Ministeri, Andrés Hermida, que va afirmar que l'Estat no pagarà les ajudes a les vedes dels dos últims anys, ja que els pescadors no poden reclamar les subvencions corresponents al 2014 i el 2015 perquè fins a finals de novembre no estarà aprovat el programa que regula el repartiment dels fons estructurals de la Unió Europea.
respostes a "El sector de l'encerclament de la demarcació de..."