La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar comença la campanya
29 . Oct, 2015 a les 17:18La temporada s'enceta amb dades negatives. La producció es preveu que a l'Ametlla de Mar baixi entre un 40 i un 60% respecte a l'any passat, una xifra que és en general a totes les Terres de l'Ebre. Tot i això, el bon rendiment que s'han començat a obtenir de les moltes, pot comportar un increment dels preus, si les condicions climatològiques respecten la campanya de recollida.
El president de la Cooperativa Agrícola, Antonio Espuny, espera que es mantingui un preu comercial acceptable, "sobretot de cara al pagès, que fins ara no podia ni cobrir els costos de producció". Espuny creu que si s'apuja el preu, es veuran més terres cuidades i treballades. De fet, apunta que un 60% dels terrenys del terme estan abandonats perquè no es poden cobrir costos.
Respecte al preu, hi ha moltes variables que el poden determinar perquè l'oliva es paga en relació al rendiment que fa. De moment, hi ha molta precaució perquè els grans distribuïdors no saben com respondria el mercat a un increment del preu de l'oli. En xifres globals es preveu una recol·lecció de 800.000 tones a tota Espanya.
Pel que fa a la garrofa, les previsions tampoc són positives. Des de la Cooperativa Agrícola preveuen un terç de collita que el 2014. El president explica que "l'any passat vam vendre un milió de quilos i si enguany arribem a 300.000 o 400.000 quilos estarem contents perquè realment no hi ha garrofes". Els preus no han pujat tot el previst a causa de l'estoc restant de l'any passat, sobretot de la llavor que és la que marca el preu. Enguany podria pagar-se el quilo de garrofa entre 22 i 23 cèntims.
respostes a "La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar com..."