Dimecres va tenir lloc la IV edició de la Jornada de la Tonyina Roja al Mediterrani, a l'Ametlla de Mar, organitzada pel Grup Balfegó. Al llarg de tot el matí, l'Hotel Ametlla de Mar, va acollir diverses ponències sobre la investigació i la sostenibilitat vinculada a aquest apreciat túnid. I és que la jornada va comptar amb invitats de rellevància com el President del Comitè de l'ICCAT, Josu Santiago. La vessant científica va estar representada per les intervencions de membres de l'Institut Oceanogràfic Espanyol com Fernando de la Gándara, que es dedica a la investigació de la cria en captivitat, José Luís Cort, que tractà les pautes migratòries de la tonyina i José Miguel Serna que parlà sobre l'activitat científica desenvolupada a les almadraves. També va tenir lloc la intervenció del catedràtic d'Economia Pesquera de la Universitat de Barcelona, Ramón Franquesa. Ara bé, la novetat del programa d'enguany va ser la investigació de la tonyina vinculada a la gastronomia. Aquesta ponència va anar a càrrec de Jaume Biarnés de la Fundació Alícia.
"El més destacat de la jornada ha estat els avanços en la cria en captivitat. També han estat important les conclusions sobre les pautes migratòries o les de Ramon Franquesa sobre la recomanació de començar la temporada de pesca quinze dies més tard. A més, la jornada ja està consolidada", ha explicat Pere Vicent Balfegó, des del Grup Balfegó.
D'altra banda, des del Grup Balfegó s'entén que les administracions han d'impulsar la investigació científica per la sostenibilitat, per aquest motiu es va invitar a participar a la jornada a la Secretaria General del Mar, Alícia Villauriz, que va ser l'encarregada de clausurar la trobada.
respostes a "IV Jornada de la Tonyina Roja del Mediterrani a..."
Deixa'ns un comentari
No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.
respostes a "IV Jornada de la Tonyina Roja del Mediterrani a..."